10 recomandări pentru o vacanță în Corfu

De ce vacanță în Corfu,Grecia ?

Marketplace-ul de turism https://turism-marketplace.ro ,îți prezintă 10 recomandări pentru o vacanță reușită in Corfu,Grecia .

1.Corfu Town. Ominunăție de oraș în stil venețian.  Orașul este păzit de două fortărețe: Ceatatea Veche (Old Fortress) și Fortăreața Nouă. Pornind dinspre una spre cealaltă, te poți plimba pe străduțele înguste din centrul vechi, poți vizita Palatul Regal sau poți chiar lua Esplanada de la un capăt la altul, ditamai bulevardul unde corfioții, dar și turiștii își petrec serile plimbându-se.

2.Mouse Island și locul unde poți vedea aterizând avioanele. Insula Șoricelului și locul unde avioanele aterizează trecând chiar deasupra ta, dacă te afli în apropiere.  Vizavi de insulă se află un dig folosit adesea de curioșii care vor să vadă cu ochii lor cum avioanele aterizează pe pista din spate. Senzația chiar este una aparte.

3.Paleokastrita.

Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei, dar și unul destul de aglomerat. Nu trebuie sub nicio formă să ratezi o baie în apele ca smaraldul din golfulețele ce fac Paleokastrita atât de frumoasă. Legenda spune că, pe vremuri, aceasta ar fi fost insula mitică a fenicienilor, în timp ce golful din Paleokastritsa ar fi locul unde celebrul erou Ulise a naufragiat și a întâlnit-o pe Nausicaa, fiica regelui fenicienilor.

4.Excursie Paradise Sunset:

plecare din Paleokastritsa. Dacă tot ajungi aici, fă în așa fel încât să mergi și în această mică excursie ce te va plimba pe la cele mai restrase plaje din zonă, pentru ca seara să o închei așa cum se cuvine, cu un apus de pus în ramă.

5.Palatul Achilleion din satul Gasturi.  Contra unei taxe de 8 euro de adult, poți vizita palatul prințesei Sissi și grădinile și poți admira panorama asupra insulei. Palatul a fost construit pornind de la tema eroului mitologiei grecești, Ahile. Regina Sissi era fascinată de istoria și cultura Greciei, alegând insula Corfu ca loc de refugiu. În interiorul palatului, sunt câteva piese de mobilier cu motive antice grecești, iar grădinile găzduiesc o mulțime de statui din mitologia greacă, flori și palmieri foarte înalți.

6.Canalul iubirii. Se  aflaîn zona Sidari, din nordul insulei. Este  una dintre cele mai frumoase culori ale apei din Corfu: un turcoaz perfect, iar valurile spărgându-se în canalele formate prin eroziunea rocilor albe îi întregeau perfecțiunea .

7.Plaja Agios Stefanos. Aflată în nordul insulei, nu foarte departe de Canal d’Amour, această plajă ne-a întrecut toate așteptările. În primul rând, este imensă, având o lungime de 1,5, poate chiar 2 kilometri. Apoi, nisipul este foarte fin, iar din loc în loc, plaja este străjuită de stânci foarte înalte. Pe alocuri, plaja arată ca o plajă sălbatică, curată, liberă, apa fiind încă foarte caldă, în vreme ce în alte locuri, sunt șezlonguri și umbreluțe.

8.Plaja Agios Giorgios. Vecină cu plaja de mai sus, plaja Agios Giorgios este ceva mai mică, dar cu același nisip fin și străjuită de coline înverzite.

9.Berea insulei și preparate tradiționale.

Aici nu vorbim despre un loc anume, ci despre mâncare și băutură. Așa că trebuie să știi că insula se mândrește cu propria marcă de bere, Corfu Beer, care are un gust aparte.

10.Croazieră de o zi în insulele Antipaxos și Paxos. Toată treaba durează o zi întreagă, de dimineața până seara, și costă 25 de euro de persoană.

Excursiile se pot rezerva cu una sau două zile înainte, la agenția de vizavi de port.

Vacanță plăcută cu tursim-marketplace.ro .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *